Arga bowlare i Enköping. Foto: Ulla de Verdier/Sveriges Radio

Enköpings bowlare protesterar

1:58 min

Bowlingen måste få vara kvar vid Idrottshuset på Korsängen i Enköping när det byggs om! Det kräver nu tio bowlingföreningar som gått samman i en allians och protesterar mot förslaget på en ny detaljplan för Korsängen, där ingen bowlinghall finns med. 

 – Neej, det var inte så bra...

Det är inte bara sitt eget kast med klotet Tapio Liskisenoja är missnöjd med. Framförallt är han och andra bowlare besvikna på politikerna, som de anser glömt bort bowlingen och inte förstått vikten av att bowlingen får finnas kvar där andra idrotter finns.

 – Vi vill i första hand att hallen ska få vara kvar. Går inte det så är nästa alternativ att bygga en ny hall bredvid ishallen, säger Kurt Olsson i bowlingalliansen.

Runt 300 föreningsmedlemmer bowlar varje vecka, plus gymnasieungdomar som har håltimmar och familjer.

Enligt kommunens planer ska bowlingen för att idrottshuset byggs om flytta till det kommande Pausparkeringshusets källare, men det tycker bowlingalliansen är en mycket dålig idé.

 – Nej, jag kan inte tänka mig att vi ska kunna ha det, säger Kurt Olsson. Vi accepterar inte det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista