Han sjöng högt och vackert!

Jag vet att ni nu eftersöker män som delger sina musikminnen. Jag förlorade min man Urban februari 2007 efter en kort tids sjukdom. Jag är helt säker på att han gärna hade velat dela det här musikminnet med er, så jag gör det åt honom.

Jag är dessutom väldigt inblandad i minnet!

Vi förlovade oss 30 dec 1990. Vi hade en fantastik kväll, god mat, vin och mycket skratt och glädje. Sent på natten vandrade vi hemåt, jag tror att det snöade lite lätt. Vi var lyckliga. Dean Martins låt That́s Amore kom för oss och vi sjöng så det ekade mellan husen på de folktomma gatorna. Jag kan se Urban framför mig hur han riktigt dansade fram, sjungandes ” when the moon hits your eye like a big pizzapie – thats amore” på Gluntens gränd! Urban hade dessutom en fantastisk sångröst – så han sjöng högt och vackert och jag sjöng bara högt!

Vi gifte oss 2 år senare, 5 december 1992 – valet av bröllopsvalsmusiken var enkelt - Thatś Amore förståss!

En låt väcker snabbt starka minnen – när jag idag hör That́s Amore kan jag rent fysiskt känna både en enorm lyckokänsla och en stor klump av sorg i magen.

Bästa hälsningar
Maria

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista