Sagan om ringen

Det måste varit i slutet på 1981 eller början 1982. Jag gick i första ring på gymnasiet och hade fått tag i Sagan om ringen-trilogin.

Mina föräldrar hade köpt nån stereoanläggning som var jättemodern med allt i ett - skivspelare, radio och bandspelare - svart och blänkande. Till det fanns det ett par stora vita, fantastiskt bra, hörlurar.

Jag gjorde i ordning lite varm choklad, tog fram pepparkakor, kröp upp i den stora skinnfåtöljen, satte på ELO Time, på med hörlurarna och sen var det Tolkien som gällde!! Det hober, orcher och ring för hela slanten!! Sagan om ringen och ELO är så intimt sammanknutna för mig idag att jag hör musiken när jag läser om trilogin - och jag har svårt att se filmerna eftersom det är fel musik.

Vet inte hur många gånger jag lyssnade på skivan under tiden jag läste böckerna... de tar ju onekligen ett tag att ta sig igenom - och jag tycker ELO Time och Sagan om ringen är en fantastisk kombination - de passar oerhört väl ihop!

mvh
Maria Wahlsten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista