Gåshud och eufori på motorvägen

Hej !
Miljön är motorvägen mellan Uppsala och Stockholm och jag åker ensam i min bil.

Det är en enastående klar och strålande höstmorgon med en underbar sol som vrålar ner från en fantastiskt blå himmel. Löven på träden har antagit höstfärger och...det är bara så vackert.

Jag hade varit skild sedan årsskiftet men hade nyligen träffat en kvinna och var alltså nykär och upprymd av detta.

Nykär, humör och självförtroende på topp och bilfärd i hög hastighet.

Lyssnar på radions P3. En låt som jag inte känner igen smyger stilla igång men sedan börjar sången...och jag känner med glädje igen Bonos välbekanta röst. Som en kär gammal vän man inte haft kontakt med på många år. Mmm...det här låter intressant tänker jag och drar upp volymen samtidigt som refrängen till Beautiful day väller över mig och The Edges gitarrljud fyller bilen.

Den eufori som helt plötsligt uppfyller mig går inte att beskriva. Ett av mina favoritband, U2, som inte hade gjort något vettigt sedan Actung Baby levererade, helt utan förvarning, en av sina bästa låtar just till mig, just då, på den vackraste av höstdagar...It’s a beautiful day...

Hans Schink (som fick gåshud bara av att skriva ner minnet)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista