Sång hand i hand med uppbrott

Hej!
Ett stort tack till Helen Sjöholm och Kaj Pollack som gjorde min pånyttfödelse möjlig.

Oktober -04 började mina promenader från Nordengatan till Dag Hammarskölds väg. Det var vackra kyliga mornar med frostiga rosbuskar. På marken låg löv i de mest fantastiska färger, täckta av frostkristaller. I öronen sjöng Helen, Magdalenas sång från filmen Så som i himmelen.

Tårarna rann ofta nerför mina kinder. Både av lycka och sorg. Den kraft jag fick när hon sjöng: Jag vill känna att jag levt mitt liv är obeskrivlig. Jag kände i hela min kropp att jag hade gjort rätt val. Valet att säga upp mig efter 20 års arbete utan att ha ett nytt blev nu solklart för mig.

Hjärtat öppnade sig oändligt i bröstet vid tanken på att jag skulle göra det jag i hela mitt liv hade längtat efter. Utbilda mig inom kinesisk medicin, qigong, meditation mm och hjälpa människor att ta hand om själens boning.

I dag har jag egen firma sedan några år tillbaka. När jag startar en qigonglektion brukar jag ibland spela Helen Sjöholm.

Vi står då i en ring och håller varandra i händerna och blundar. Alla är överens om att, vi vill känna att vi levt vårt liv ...

Tack
Ljus och kärlek
Britt-Marie Sannegård

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista