Inte musik att älska till

Hej Soundtrackare!
Det hände sig på den tiden då jag var ung student och pluggade arkeologi på Upsala Universitet. Året var 1971, det var förvår och jag var superkär i en kille från norraste Norrland. Vi hade inte varit tillsammans så länge, det var nytt och spännande.

I den kurs jag just då läste ingick en studieresa till Köpenhamn. Där skulle vi kolla in alla museer och botanisera flinta i åkrarna omkring storstaden. Samt krypa omkring i gånggrifter och stå uppe på dösar, dels för att odla vår kunskap och i vissa fall vår cellskräck.

Vi bodde på ett sjabbigt hotell i Köpenhamns porrkvarter och under eftermiddagar och kvällar satt vi och häckade på alla pubar på Ströget. Ja jag hann inte sitta på så många. Jag längtade så fruktansvärt efter L så jag stod inte ut! Jag hittade väl nåt lamt ”giltigt förfall” och kastade mig på nattåget hem till Uppsala. Och jag berättade INTE för L att jag skulle komma.

Väl hemma, natten höll på att bli dag, jag smög där genom natten,  till Kantorn där vi bodde. Nyckeln i låset, persiennerna nere, där låg min stora kärlek och snusade och sov så sött. Nattradion stod på, inte högt men nog hörde man gott och väl radion. Han hade förstås somnat ifrån den.

Jag brydde mig inte i radion utan kröp ner i den gosevarma sängen och började pussa L i nacken. Han blev överlycklig över överraskningen och vi föll omedelbart och passionerat i varandras armar.

Det ena ledde till det andra, som det ju lätt gör i en slik situation. Vi började i all vår längtan älska hett och intensivt, allt var underbart, all vår längtar och nykärlek sprudlade. När så klimaxet närmade sig märkte jag att det var nåt fel. Rytmen hade liksom hakat upp sig. L var i otakt. Va fan! Ur radion strömmade de mycket knepiga tonerna av In the summertime med Mungo Jerry.

”Um tjah tjah, daa daa um tjah tjah, in the summertime where the weather is high …” (eller hur man nu ska uttrycka det skrivet)

Det går ju inte att älska till den! Prova själv!

Vi kom givetvis av oss helt och började istället gapflabba. På kvällen tog vi igen det hela, då UTAN radio som kompade! Allt medan Amor satt med korslagda ben och log illmarigt på gardinstången. 

Det var mitt bidrag till Soundtrack of my life. Jag glömmer aldrig den här natten, i det ljuva -70-talets början.

Vänligen
Eva Hallor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista