Schlager i kyrka

Hej! I början av 90-talet hade jag förmånen att tjänstgöra som klasslärare i Reuterskiöldska skolan i Hökhuvud. Eftersom det var en B-skola så hade jag min tjänst i åk 4-6. Jag har alltid tyckt mycket om musik och sång och intresset har då gällt schager och dansbandsmusik.

Våra musiktimmar kom därför att innehålla låtar som låg på Svensktoppen mm. Hökhuvuds skola har alltid hållit sina avslutningar i kyrkan. Vid avslutningarna var det vanligt att klasserna bidrog med bl.a. sång. Som klasslärare avtackade jag den klass om skulle gå vidare till högstadiet.

När jag var färdig, så fick jag en blomma från klassen och sedan sa en elev: ”Nu ska vi sjunga en sång bara för dig”. Döm om min förvåning när dom sjöng Sven-Ingvars låt: ”Två mörka ögon”. Troligen var det första gången som en schlager sjöngs vid en skolavslutning i kyrkan. Den avslutningen glömmer jag aldrig. Kanske säger det allt om hur fin kontakt man har med elever i en landsortsskola. Tyvärr så är skolan nedlagd sedan några år.

Med vänlig hälsning
Sievert Kjellin, Gimo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".