Rappmusik och sorg

Mail:

Hej!
Jag skulle vilja dela med mig av ett mycket starkt minne jag har av en ”musikalisk” händelse som inte släpper taget om mig. För 10 år sedan gick min mamma bort i cancer och kort där efter hörde jag en låt på radion med en svensk rappare som handlade om att han mist sin mamma i samma sjukdom (tror jag).

Jag stannade upp i mina göromål i köket och bara lyssnade och kände igen mig och grät. Ända sedan dess har jag tänkt på detta tillfälle, inte med obehag utan med en känsla av tröst. Jag har inte hört denna låt sedan dess och vet inte vem rappartisten är. Det är nog det som har gjort att detta minne etsat sig fast hos mig så starkt, kombination av känsla och mystik. Skulle jag höra låten i dag skulle jag kanske inte uppleva denna känsla igen och är kluven till att höra den igen. 

Jag var 40 år när jag hörde låten och hade väl aldrig varit intresserad av rappkulturen pga. ålder och ”landsbygdsbo” men kände att vi i grund och botten har samma ”själ” fast vi lever i olika sammhällsgrupper. Fördommar kom på skam.
/Bert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista