Bowlare i Enköping vill vara kvar i Idrottshuset. Foto: Ulla de Verdier / Sveriges Radio

Politiker försvarar flytt av bowlinghall

Mona Örjes (C) om framtiden för bowlinghallen
3:29 min

Bowlingen i Enköping kan få flytta från idrottshuset när det byggs om - och ner i en källare. Men det ska vara handikappanpassat säger ansvarig politiker.

Orsaken till att bowlingen kan flytta är att det är en kommersiell verksamhet som drar in penger. Därför kan det fungera också på en annan plats än Idrottshuset. Så resonerar Centerpartiets Mona Örjes som är ordförande i Upplevelsenämnden i Enköpings kommun.

– Den tråkiga uppgiften vi politiker har är att balansera olika behov mot varandra. Finns det verksamhet där man har chans att få in pengar någon annan stans i från så måste vi se över det, säger Mona Örjes.

I morse berättade vi i Upplandsnytt om att bowlare i Enköping protesterar mot förslaget om att det inte kommer att finnas någon bowlinghall i det nya idrottshus som ska byggas på Korsängen. Istället ska det enligt planen flytta till källaren under det parkeringshus som ska byggas på nuvarande Pausparkeringen i Enköpings centrum.

– Vi ska lyssna på bowlingen, för de är specialister på sin idrott, säger Mona Örjes.

Bowlarna tycker att källarlokalen inte är bra bland annat eftersom det kan bli svårt för människor med olika funktionshinder att ta sig dit.

– Självklart är allt vi bygger handikappanpassat. Det måste det vara, säger Mona Örjes (C).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".