Bilden är arrangerad. Foto: Thomas Magnusson/SR
Ung tjej sökes

Både vuxna och unga sexannonserar öppet

"Jävligt sugen på lite skönt mys med en grabb"
1:24 min

När Upplandsnytt lägger ut en annons och låtsas vara femtonårige Casper som säljer sex tar det tio minuter innan telefonen börjar ringa.

– Hej. Du kan höra av dig, jag blev intresserad. Kram, säger mannen på femtonårige Caspers telefonsvarare.

Casper finns egentligen inte. Det är Upplandsnytt som lagt ut en annons på en sexsajt på nätet där vi låtsas vara Casper som säljer sex i Enköping och Uppsala. Han erbjuder en rad sexuella tjänster mot pengar.

Sugen på att träffa ung kille? Enköping Uppsala
Jag heter Casper och är snygg och har fin kropp. Femton år, ser ung ut men är mogen för min ålder. Jag behöver lite extrapengar, tar 2000 kr för knull, suger/slickar 900 kr. Kan tänka mej träffa både kvinnor och män.
Hör av dig.
Casper

Det tar tio minuter innan den första mannen ringer. Så ringer telefonen igen:

– Tjena Casper. Ligger på hotell och är jävligt sugen på lite skönt mys med en grabb. Jag ringer om en stund igen. Tja, säger en annan man.

Att köpa sex av en femtonåring är ett brott,  köp av sexuell handling av barn under 18 år.

Ändå sker det inför öppen ridå på nätet. Upplandsnytt hittar med några enkla tangenttryckningar sexköpare som öppet söker pojkar och flickor under 18 år i Uppsalatrakten, och pojkar och flickor som erbjuder sina tjänster. Det är tydligt vad som erbjuds och efterfrågas.

Det är många som vill köpa sex av unga, det säger Simon Häggström på Stockholmspolisens prostitutionsenhet.

– Det finns väldigt, väldigt stor efterfrågan på barn som säljer sexuella tjänster. Det här är ett problem.

– Uppsala är en plats där det finns både mycket sexköpare men också en hel del personer som tillhandahåller sexuella tjänster.

Har du köpt sex, eller har du andra problem med ditt sexuella beteende och behöver hjälp att sluta? Då kan du vända dig till exempelvis den nationella hjälplinjen PrevenTell. Om du utsatts för exempelvis övergrepp kan du bland annat vända dig till den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen.

Kina Pohjanen, Tomas Magnusson
kina.pohjanen@sverigesradio.se
thomas.magnusson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".