Simon Häggström. Foto: Kina Pohjanen/Sveriges Radio
Ung tjej sökes

Polisen om barnsexköpare: De har en annan, snedvriden sexualitet

"Vi har ärenden på massa sjukliga grejer"
0:52 min

Simon Häggström på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp säger att sexköpare som hör av sig till minderåriga är en speciell kategori - som aktivt söker sig till just unga personer.

– De män som köper sex av minderåriga, de har intresset minderåriga. De kan köpa av 18-19-åringar, men de vill ha unga. Vi märker att de har en annan, snedvriden sexualitet. Vi har ärenden där de försöker få barn att ställa upp på att ha sex med husdjur, man försöker få dem att medverka i gruppsex med andra män. Vi har ärenden på massa sjukliga grejer, säger Simon Häggström.

Han förklarar att om sexköparna skulle komma med sådana förslag till en vuxen prostituerad, så skulle det leda till en pungspark. De vuxna har mer tydliga gränser på vad de ställer upp på.

Har du köpt sex, eller har du andra problem med ditt sexuella beteende och behöver hjälp att sluta? Då kan du vända dig till exempelvis den nationella hjälplinjen PrevenTell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".