Ärkebiskop Anders Wejryd. Foto: Magnus Aronson

Ärkebiskopen vill ha kvar nattågen

Nu agerar ärkebiskop Anders Wejryd för att den nedläggningshotade nattågslinjen Stockholm - Malmö ska vara kvar. Utan SJ:s nattåg kommer kyrkan få svårt att klara sin miljöpolicy när medarbetare från södra Sverige istället tvingas att flyga till möten vid kyrkohögkvarteret i Uppsala.

I ett brev till regeringen undrar ärkebiskopen om något annat tågbolag via Trafikverket kan få tillgång till sovvagnarna för att fortsätta trafiken.

"Man kan ha många synpunkter på den gradvisa standardförsämring nattågen genomgått sedan uppryckningen för över tio år sedan, liksom den på senare år frånvarande marknadsföringen av nattågen.
Det är givetvis svårare att få lönsamhet i vagnar som bara används på nätterna och som tar färre passagerare än sittvagnarna. Det kan hända att det behövs lite mer entreprenörskap?", skriver ärkebiskop Anders Wejryd i sitt brev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista