Polisens avspärrning i Örsundsbro. Foto: Mårten Nilsson /Sveriges Radio.

17 års fängelse för mord i Örsundsbro

Så säger advokaten om de två skotten mot huvudet
0:24 min

Den 42-årige man från Örsundsbro som stått åtalad för mord dömdes i dag av Uppsala tingsrätt till fängelse i 17 år. 42-åringen fälls därmed för att i mars förra året ha skjutit ihjäl en 27-årig man från Dalarna, ett brott som ska ha begåtts i Örsundsbrotrakten, men kroppen av 27-åringen hittades senare nedgrävd i Orsa.

42-åringens straff omfattar även en rad andra brott, bland annat vapenbrott och narkotikabrott. Hans advokat Roger Häggquist räknar med att överklaga domen:

– Min uppfattning är ju att det är ett för långt straff, att man skulle se det som en avrättning närmast, det är någonting som inte alls stämmer överens med klientend berättelse från den här händelsen, säger Roger Häggquist.

Men två skott mot huvudet när man ligger ner?

– Klienten har ju bestämt förnekat att några skott har utdelats när han ligger ner. Utan möjligtvis under det att han kan ha fallit ner.

Två andra män döms till fängelse för brott mot griftefrid, ett år respektive 1,5, medan den kvinna som stod åtalad för medhjälp till grov misshandel frias av tingsrätten.

Kammaråklagare Elin Blank säger till Upplandsnytt att åklagarsidan troligen inte kommer att överklaga domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".