Uppsala

Kvinna dog i lägenhetsbrand i Eriksberg

En häftig brand utbröt i en lägenhet på Granitgatan i Uppsala vid 16.30-tiden under lördagseftermiddagen. En kvinna drygt 70 år gammal omkom i branden.

När räddningstjänsten anlände till adressen, slog lågor ut genom ett förnster och rökutvecklingen var mycket omfattande.

– Ja, på grund av att vi fick halvvaga adressuppgifter blev det initialt svårt att hitta och när vi väl var framme på adressen, brand et för fullt, säger Fredrik Ödman, inre befäl vi Räddningscentralen i Uppsala.

Det fanns en person i lägenheten, en kvinna i 70-årsåldern. Hon upptäcktes av räddningstjänstens rökdykare. Men hennes liv gick alltså inte att rädda.

Brandorsaken är oklar, men enligt vakthavande befälet Fredrik Ödman tyder vissa tecken på att branden startade i sovrummet.

Inga omkringliggande lägenheter skadades i branden, men några av hyresgästerna fick in stora mängder rök i sina bostöder.

Räddningstjänsten ska nu sanera röken med hjälp av bland annat fläktar.

– Det är ju alltid en risk för spridning vid sådana här bränder i bostadsomrpden, men lyckligvis fick vi stopp på elden i tid, säger Fredrik Ödman och fortsätter:

– Några lägenheter blev rökskadade, men ingen har behövt evakueras på grund av branden.

Fyra enheter, med totalt tolv man, deltog i räddningsinsatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".