Pensionärerna i Hargshamn vägrar att ge upp kampen för att få ha kvar sin träffpunkt, Dagcentralen. Foto: Ulla de Verdier/SR.

Kampen för Dagcentralen i Hargshamn fortsätter

1:37 min

Pensionärerna i Hargshamn vägrar att ge upp kampen för att få ha kvar sin träffpunkt Dagcentralen, trots att konflikten nu pågått i ett par månader och de tidvis har ockuperat lokalen.

Ockupationen är en protest mot att kommunen sa upp hyreskontraktet med Östhammarshem och pensionärerna därmed skulle tvingas byta lokal.

Nu berättar pensionärerna att Östhammarshem erbjudit sig att omförhandla hyran med kommunen och de uppmanar nu kommunen att ta den utsträckta handen.

Någon regelrätt ockupation som det var i december är det inte längre men Håkan Adebäck från PRO berättar att man fortfarande har koll på om kommunen kommer för att tömma lokalerna.

Ordföranden för socialnämnden i Östhammar, Kerstin Björck-Jansson (C), säger till Upplandsnytt att det är glädjande om Östhammarshem är villigt att omförhandla hyran och att kontakter kommer att tas men att det är för tidigt att säga om konflikten nu går att lösa.

Ulla de Verdier
ulla.deverdier@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista