Pensionärerna i Hargshamn vägrar att ge upp kampen för att få ha kvar sin träffpunkt, Dagcentralen. Foto: Ulla de Verdier/SR.

Möjlig lösning i sikte för dagcentral

1:32 min

Efter att arga pensionärer i ett par månaders tid har vägrat att utrymma sin träffpunkt, Dagcentralen, i Hargshamn så öppnar nu de olika parterna för att hitta en lösning.

Tanken från början var att pensionärerna skulle få en annan lokal när Östhammars kommun sa upp hyresavtalet med fastighetsägaren Östhammarshem i och med att kommunen inte ansåg sig ha tillräcklig nytta av lokalerna. Men nu säger sig Östhammarshem vara öppet för att ta ut en lägre hyra om kommunen fortsätter att hyra lokalerna, vi hör vd-n för Östhammarshem Anders Erixon:
– Vi är villiga att sätta oss ned och diskutera en hyresnivå på den lokalen. Det här är en ovanlig situation och vi vill ha en lösning på den.

Beskedet från Östhammarshem välkomnas av Östhammars kommun och socialnämndens ordförande centerpartisten Kerstin Björck-Jansson.
– Det är alldeles utmärkt att Östhammarshem tagit ett initiativ och att vi inte är i ett dödläge utan kan gå vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista