Ekgården i Örsundsbro anses obebolig av Enköpings kommun. Foto: Tomas Magnusson /SR

Ekgården har sålts och ska renoveras

0:43 min

Ett fastighetsföretag i Enköping har nu köpt den av kommunen utdömda Ekgården i Örsundsbro och kommer inom kort börja renovera lägenheterna.

Det berättar Camilla Edin som är delägare i företaget som köpt Ekgården.

– Vi håller nu på att ta fram en handlingsplan och sedan kommer vi omgående starta renoveringsarbetet. Då har vi några punkter som är högst prioriterade och det är ju att se över och byta taken, och sedan värmen och vatten- och ventilationssystemen, säger Camilla Edin.

Vad innebär det här för hyresgästerna?

– Vi ska träffa dem på ett informationsmöte, då få vi ha ett resonemang om hur vi ska hantera det. Det kommer finnas utrymmen så vi kan flytta om hyresgästerna om vi blir tvungna att göra det.

Hur kommer hyrorna att påverkas?

– Vi kommer naturligtvis att behöva höja hyrorna, till en vanlig marknadsmässig hyra. Idag ligger hyrorna väldigt lågt för de här hyresgästerna. Men när fastigheten är rustad och håller den standard som den kan förväntas göra så kommer det också att bli en marknadsmässig hyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista