Holmen paper i Hallstavik. Foto: Cathrin Reth/Sveriges Radio

Holmens vd slutar

Holmen-koncernen, som äger pappersbruket i Hallstavik, stuvar om i sin ledning. Vd:n och koncernchefen Magnus Hall väljer nu att lämna sitt uppdrag efter tio år på posten.

– Efter snart 29 år i Holmen-koncernen och 10 år som koncernchef har jag beslutat mig för att pröva nya vägar. Det har varit en fantastiskt spännande tid att med alla goda kollegor hantera många utmaningar och stora förändringar. Skogsindustrin, och speciellt Holmen, ligger mig varmt om hjärtat men jag känner nu att tiden är rätt att lämna över till nya krafter, säger Magnus Hall.

Han efterträds av Henrik Sjölund, som i dag är vd för Holmen paper - det dotterbolag där bruket i Hallstavik ingår.

– Min tid som vd för Holmen Paper har präglats av omstrukturering av verksamheten och omställningar mot specialpapper. Jag ser fram emot de utmaningar som finns inom övriga affärsområden och att
tillsammans med alla goda krafter inom Holmen leda utvecklingen av koncernen. Stort fokus kommer att ligga på att ta tillvara de möjligheter som öppnas genom de senaste årens stora investeringar i kartong- och sågverksverksamheterna, säger Henrik Sjölund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista