UKK, Uppsala konsert och kongress. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Uppsala konsert & kongress vd slutar

Magnus Graner (m), styrelseordförande Uppsala konsert & kongress
0:58 min

Magnus Bäckström, vd för kommunägda Uppsala konsert & kongress, slutar. Bolagets styrelse har beslutat att entlediga honom eftersom han och styrelsen har olika syn på hur verksamheten ska drivas.

- Vi har under hösten fört samtal med styrelsen och Magnus Bäckström gällande Uppsala Konsert & Kongress framtida utveckling, och kommit fram till att vi har olika uppfattningar.

Vad har ni olika uppfattningar om?

- Generellt gäller det bolagets utveckling framöver. Bolaget övergår nu från en väldigt framgångsrik etableringsfas under fem-sex år till en annan utvecklingsfas och det väcker ett antal frågor.

Vad vill ni göra som inte Magnus Bäckström vill göra?

- Jag kan inte gå in på detaljer eftersom det blir för invecklat. Vi har olika syn på hur bolaget ska utvecklas.

Har det funnits ett missnöje med Magnus Bäckströms arbete?

- Nej. Magnus Bäckström har varit enastående viktig för Uppsala Konsert & Kongress och Uppsalas utveckling genom de tio år han har lagt ner av sitt arbete.

I väntan på rekrytering av ny vd har Linda Elfving Bovin, idag Food & Beverage Manager i bolaget, utsetts till tillförordnad vd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".