UL-buss. Foto: August Bergkvist / SR

Länsinvånare mer nöjda kollektivtrafiken

Två tredjedelar av Upplands lokaltrafiks resenärer är nöjda med kollektivtrafiken, enligt en undersökning som presenterats av Kollektivtrafikbarometern. Det innebär att UL får bättre betyg än riksgenomsnittet.

Men UL:s informationschef Sture Jonsson är ändå inte helt nöjd.

– Vi är ju inte helt nöjda så länge det finns någon missnöjd. Och det gör det ju fortfarande. De är mellan 6 och 8 procent.

För att minska missnöjet satsar UL framförallt på att bli bättre på att nå ut med information vid tillfälliga störningar.

Mätningen visar också att kollektivtraffikens del av den totala trafiken har minskat, och det är något som Sture Jonsson vill ändra på.

– Det viktigaste när det gäller att få fler, det är att ha ett bra utbud. Och det är någonting som vi jobbar med hela tiden. Att det finns tillräckligt tätt mellan avgångarna där många vill åka. Och att det finns plats ombord så att det blir en bekväm resa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista