Henri Hurskainen i Fyrisfjäderns tröja. Foto: Fyrisfjädern

EM-äventyret slut i kvartsfinal

Svenska landslaget i badminton nådde kvartsfinal i lag-EM, men sen tog det stopp för Sverige, med Fyrisfjäderns Nico Ruponen och Henri Hurskainen i laget.

Det var drömläge för en oväntad semifinal för Sverige. Då klappade spelarna igenom mot Finland.

– Det hade varit lättare att acceptera om det varit mot Tyskland eller England, säger den svenske förbundskaptenen Jonas Herrgårdh efter 0-3.

Det svenska herrlaget förlorade kvartsfinalen i lag-EM mot Finland med 0-3 efter att samtliga singelspelare förlorat sina matcher. Den svenske ettan Henri Hurskainen var chanslös mot Ville Lång, 13-21, 10-21, samma spelare som han hade matchbollar mot i Swedish Masters för några veckor sedan.

Gabriel Ulldahl bjöd på något bättre motstånd mot Eetu Heino som vann med 21-18, 21-17. Mattias Borg gav Sverige lite hopp när han tog första set mot Anton Kaisti med 21-18 men sedan blev det klara 14-21, 16-21 efter att Borg sträckt sig i ryggen.

– Riktigt tråkigt faktiskt. Vi vet aldrig när vi får en sådan här chans igen, säger den svenske förbundskaptenen Jonas Herrgårdh.

Både Sverige och Finland var oseedade i turneringen. Sverige var före Nederländerna i gruppen och Finland vann sin grupp före Ryssland.

– Jag har aldrig varit med om att Finland tar medalj i ett lagmästerskap. Det är bittert, säger Herrgårdh.

Herrdubblarna behövde inte spelas.

Finland ställs mot superfavoriten Danmark i semifinalen på lördagen. I den andra möts Tyskland och England i EM som spelas i Basel, Schweiz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista