Ken Ring struntar i vårsolen. Efter konserten i Uppsala är det bara arbetet med nya albumet som gäller. Foto: Christer Engqvist/SR

Ken Ring gör unik spelning i Uppsala

0:29 min

TV-programmet Så mycket bättre gav rapparen Ken Ring en stor ny publik. Ikväll kommer han till Uppsala och gör en helt akustisk konsert för sittande publik.

Ken Ring är en riktig veteran inom svensk hiphop. Han slog igenom 1999 med låten "Mamma" och har sedan dess släppt elva album. Förra året gav han ut det helt akustiska "Akustiken" och medverkade i TV4-programmet Så mycket bättre, som öppnade öronen hos en helt ny publik.

Samtidigt som Ken Ring är ute på sin helt akustiska miniturné påbörjar han arbetet med ett nytt album där han vill gå tillbaka till mer klassisk hiphop med tunga beats. En av producenterna han arbetar med är Viktor Ax från Uppsala.

I intervjun berättar Ken Ring även om sitt byggprojekt i Kenya, där han byggt ett hus till sig själv med flera bungalows, en restaurang, en bar och en studio där han hoppas kunna fortsätta arbeta med sin musik i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista