Polisbuss (arkivbild). Foto: August Bergkvist/SR

En anhållen misstänkt för rån i går

En privatperson rånades vid kvart över tre-tiden av fyra maskerade män beväpnade med pistol i södra Gottsunda i Uppsala. En knapp timme senare kom larm om ytterligare ett rån, denna gång i Sunnersta, som enligt polisen samma gärningsmän ligger bakom. En 15-åring sitter anhållen misstänkt för det första rånet.

Polisen gick först ut med att tre personer gripits, men det visade sig vara en felaktig uppgift som sedan dementerades.

Det var så att tre personer hade kontrollerats, en kroppsbesiktades och blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Ingen av dessa är misstänkt för rånen.

Vid en helt annan plats greps däremot en annan person som är misstänkt för rånet i gottsundagipen. Det ska enligt polisen röra sig om en 15-årig pojke som blev anhållen av åklagaren efter förhör.

Det första rånet ska ha skett utomhus mot två personer och de maskerade gärningsmännen ska ha haft pistol och sprungit iväg efteråt. De rånade ska inte ha skadats fysiskt.

Vad rånarna har fått med sig vet polisen inte ännu - men vid det andra rånet ska en kvinna i alla fall ha blivit rånad på sin mobiltelefon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista