Heby

Man gick genom isen i Tärnsjö

Polis och Räddningstjänst larmades till campingområdet i Tärnsjö, Heby kommun, på fredagseftermiddagen efter att en man i 75-årsåldern, som åkt för att pimpla anmälts saknad. En sökinsats inleddes och mannen hittades sedan drunknad i vattnet.

Strax före 17.30 sent på fredagseftermiddagen fick polisen ett larm om den försvunne mannen.

– En son ringde och slog larm om att han saknade sin pappa. Pappan ska ha varit ute och pimplat på sjön, men när det mörknade och han inte återvände gick sonen ut för att leta och hittade bilen vid kanten av sjön, säger Mats Öjdahl vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län.

Strax före 18.30 kom polis till platsen tillsammans med Räddningstjänst, och vid klockan 22 hittade man mannen i vattnet, död. Hur länge han legat i vattnet är oklart i nuläget.

– Mannen lämnade hemmet vid niotiden på morgonen, parkerade bilen vid campingen och ska sedan ha tagit sparken ut på isen för att pimpla, men gått igenom en isvak, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län.

Polisen har underrättat mannens familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista