Fotografen Joachim Lundgren visar P4 Upplands Andreas Miller sina bilder. Foto: Elin Roumeliotou/Sveriges Radio

Fotoutställning med bilder från Nordkorea i Uppsala

6:18 min

Vardag och fest i länder som präglats av krig. Det är temat i utställningen Fredsbilder som öppnar på UKK vid Vaksala torg i Uppsala i dag. Bilderna är tagna av den prisbelönte fotografen Joachim Lundgren.

Ett land som Joachim Lundgren har besökt med sin kamera är Nordkorera. Att komma in i detta land där dikaturen är härskande var inte lätt. Under mer än ett decennium försökte han ta sig in på olika vis. Han träffade landets ambassadör, han föreslog ett fotoboksprojekt men det var hela tiden kalla handen.

-Just nu så är det en förändring i Nordkorera som gör att man inte riktigt vet hur det ser ut. Jag ville verkligen åka in och skildra det här landet så som det ser ut nu. Så jag tog beslutet att, med risk för att inte komma ut med så mycket material, så ansökte jag under lite falska föreställningar om ett turistvisum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista