Regissören Fabian Hedlund/foto: Sanna Karlsson/Sveriges Radio

Regissör från Rimbo ger Romeo & Julia nytt format

8:29 min

Ung kärlek och ond bråd död är några av ingredienserna i den nya uppsättningen av Shakespeares klassiska kärleksdrama Romeo & Julia som utspelar sig i Gamla stan under sommaren men föreställningen kommer då genomföras i en annorlunda form. 

Den nya versionen av Romeo & Julia kommer att bli en promenadteater som innebär att scenerna kommer att utspelas på olika platser som då publiken kommer att få följa med runt om i Gamla stan.

– På en vanlig teater sitter man bara i publiken och kollar på det som händer på scen, här följer man med till dom olika platserna och det blir mer på riktigt och det är mycket interaktivt konstaterar Fabian Hedlund som är en av regissörerna och arrangörerna bakom promenadteatern.

Med i uppsättningen deltar cirka fyrtioåtta ungdomar och många av de deltagande ungdomarna har inte arbetat med teater tidigare.

– Vi ville låta ungdomar kunna sommarjobba som skådespelare och det var ursprungsidén säger regissören Fabian Hedlund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista