Sju anhållna efter bråk i Gottsunda

1:38 min

Sju personer har nu anhållits efter gårdagskvällens bråk i Gottsunda i Uppsala. Misstankarna gäller grov misshandel. Två personer knivskars och vårdas på sjukhus.

– När patrullerna kom dit så var det mycket besvärligt på platsen. Det var många människor samlade. Det var mycket upprivna känslor, berättar kommissarie Christer Nordström, polisens presstalesman.

Det krävdes omfattande polisresurser för att bringa ordning i det kaos som uppstod kring bråket på Bröderna Behrwalds väg. Läget för mannen som blev knivskuren i magen uppges vara allvarligt. Fem män och två kvinnor i åldrarna 29 till 44 år greps. Alla är mer eller mindre kända av polisen sen tidigare.

– Utredningsläget är fortfarande komplicerat. Det är många personer som ska förhöras. Det är motstridiga uppgifter. Det finns vittnen som polisen fortfarande inte har kommit i kontakt med. Vi har väl en uppfattning om vad det här skulle kunna handla om, men det är för tidigt att berätta om detta.

Nyligen var det stökigt i grannstadsdelen Valsätra, ett mordförsök, men polisen ser inga kopplingar mellan den händelsen och bråket i går kväll i Gottsunda.