Ny simhall och nytt kulturhus i Enköping

1:56 min

Ny simhall och nytt kulturhus i Enköping ska bli klart under nästa mandatperiod. Och så kommer det börja byggas på Stadshotelltomten, det säger politiker från flera partier i Enköping.

Vi har ställt fem frågor till alla partier i fullmäktige. Läs här vad de tycker!

Så här säger Kristdemokraternas Heikki Tiitinen om Stadshotelltomten:
– Det här har verkligen varit långbänk, men nu ska vi bygga. Det kommer att hända.

Det säger du med Kenneth Löthegård  Centerpartist och kommunalråd i Enköping?
– Ja, absolut.

Det finns nånting som väldigt ofta kommer upp när man pratar med folk i Enköping. Det handlar om att komma till skott. Man undrar varför det tar sån tid med olika byggen. 

Vad gäller Stadshotelltomten mitt i centrum så har den länge gapat tom. Men nu lovar alltså både Centern och Kristdemokraterna att det ska börja byggas där. Exakt när kom dock inte fram under den debatt som P4 Uppland ordnade strax innan lunch idag. Andra byggen det pratats om under många år är ett nytt kulturhus. Och en ny simhall. Men än finns inget klart. Miljöpartiets Magnus Westerlund tycker det går för långsamt:
– Ja, alldeles för långsamt. Och problemet har varit med simhallen att alliansen har hamnat på det ena stickspåret efter det andra, medan badhuset bokstavligt vittrar sönder.

– Demokrati tar tid, projektet har ändrat sig under tiden. Det har naturligtvis oppositionen medverkat till, och vill tillföra nya komponenter, och då blir det dyrare och tar längre tid, säger Kenneth Löthegård.

Men nu lovas det att saker ska bli gjorda. Simhallen ska bli klar under 2018, det säger både Centern och Kristdemokraterna. 
Och ett nytt kulturhus ska stå färdigt under kommande mandatperiod.