Kritiserad ordförande tänker sitta kvar

1:40 min

Ordföranden för fritidnämnden i Knivsta - Britta Lästh från partiet Knivsta.nu - tänker inte avgå. Kristdemokraterna krävde ju tidigare idag hela fritidsnämndens avgång - det här i kölvattnet av att det planerade allaktivitetshuset i Knivsta ser ut att bli mycket dyrare än väntat.

– Jag tycker att det är beklagligt om de skulle kräva det. Vi har haft ett väldigt bra samarbete i nämnden, och sen kan jag konstatera att KD inte verkar ha någon kommunikation inom sitt parti. För att deras representant i nämnden har varit väldigt positiv till det arbete vi har fört, säger Britta Lästh.

Frågan om ett nytt allaktivitetshus i Knivsta har varit på tal i många år nu. Men än har ingen spade satts i marken. Som Upplandsnytt kunde berätta igår så riskerar nu det här bygget att bli runt hundra miljoner dyrare än vad man tidigare pratat om.

Och Kristdemokraterna i Knivsta kräver nu fritidsnämndens avgång för att man tycker att de hanterat det här på ett dåligt sätt. Björn Owe Björk är gruppledare för KD i Knivsta:

– Det är ett stort misslyckande. Vi hade lovat att komma igång med det här under den här mandatperioden. Och istället för att arbeta på ett seriöst sätt så har man suttit och önskat sig, utan att fundera på hur vi ska finansiera det här. Och så kan man inte bedriva en seriös verksamhet.

Är det hela nämnden du tycker ska avgå?

– Ja.

Britta Lästh, som är ordförande för fritidsnämnden, håller inte med om att det här har skötts på ett dåligt sätt, och hon tänker inte avgå:

– Nej, inte om vi får fortsatt förtroende. Och det räknar vi med att vi kommer att ha.

Britta Lästh tror fortfarande att tidsplanen förr första etappen av allaktivitetshuset kommer hålla, och att spaden kan sättas i jorden strax efter årsskiftet. Men Kristdemokraternas Björn Owe Björk vill ta det lugnare.

– Tyvärr behöver man göra om det här. För det går att bygga en sporthall och isyta för en avsevärt billigare kostnad.

Kommer det inte att skjutas längre på framtiden då?

– Jo, och det är jättebeklagligt.

Tomas Magnusson
thomas.magnusson@sverigesradio.se