Strömavbrott på Arlanda

0:47 min

Under närmare en och en halvtimme var Arlanda flygplats utan ström under fredagskvällen. Strömavbrottet började vid 17.40-tiden och slog ut säkerhetskontroller på flygplatsen, och försenade vissa flygavgångar.

-Själva strömavbrottet varade i bara några minuter. Sen tog det ett litet tag att få igång systemen igen. Så vi hade ett strömbortfall till strax före sju, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Det blev lite mörkare i terminalerna när strömmen plötsligt gick i går. Eftersom den stora eftermiddagsrushen lagt sig så blev resenärerna ändå ganska så förskonade.

Bagagehanteringen bromsades upp och många fick vänta bortåt en halvtimme på sina väskor. Det var även vissa problem med en del incheckningsdiskar. Än så länge vet inte Swedavia vad som orsakade strömavbrottet.

-Säkerheten är så att säga alltid det viktigaste. Det finns rutiner för att hantera även strömbortfall. Nu gör vi en utredning här för att ta reda på hur det här uppstod, säger Åsa Öhman.

Fredagskvällens strömavbrott var det andra på kort tid. I början av augusti slogs delar av flygplatsen ut under en timme.