Mika Kohonen, nummer 29 i rött. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Innebandy

Målskytt men förlust för Kohonen i comebacken

Mika Kohonen, Storvreta: Man skulle ha lyssnat på sin kropp
3:43 min

I somras kom beskedet som chockade innebandy-Sverige: Mika Kohonen tog time-out. I går gjorde han comeback, i Nyhemshallen i Mullsjö. Men det blev en förlust för Storvreta med 6-5.

– Innan matchen och under matchen var det jäkligt roligt, det är ju något man älskar. Så här efteråt suger det förstås att förlora, säger Mika Kohonen till P4 Jönköping efter matchen som Mullsjö vann med 6-5.

Det var i augusti som det inte gick längre för Storvretastjärnan Mika Kohonen. Diagnosen från den finska läkaren han hade kontakt med löd: depression, något som bland annat gjorde honom orkeslös och gav honom ångest.

– Det är inte så roligt att vara kraftlös, man har inte krafter att göra så mycket. Det är extra tufft eftersom idrott och innebandy är något  jag älskar. Men kroppen säger ifrån... På ett sätt har det varit bra också, resten av kroppen har fått vila, knäet har fått vila. Jag tror att även om det varit tuffa tider för familjen har det skapats något bra av det, säger Kohonen.

– Det är inte mer dramatiskt än så... spela fem år utan sömn och med smärtorna, alla har sin gräns och min gräns gick i somras. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".