Fotbollsmatch slutar med polisanmälan

"Ingen styrelse tycker att detta hör hemma på en fotbollsplan"
1:15 min

Helgens fotbollsmatch mellan Avesta och Strömsberg fick ett drastiskt avslut när matchen avbröts efter att en Strömbergsspelare fick ett slag i ansiktet. I dag har spelaren bestämt sig för att polisanmäla händelsen.

– Man lider kopiöst med Mattias Hall. Det finns ingen styrelse som tycker att detta hör hemma på en fotbollsplan. Mattias och hans pappa har bestämt att det kommer bli en polisanmälan av det här, säger Rikard Birkehorn, sportchef i Strömsbergs fotboll.

Det var under matchen som avgjorde om Strömsberg ska spela kvar i division två som en spelare i Strömsbergs IF fick ett knytnävsslag i ansiktet av en spelare i motståndarlaget under slutminuterna. Slaget resulterade i en ambulansfärd till Gävle sjukhus där beskedet kom att slaget resulterat i bland annat ett intryckt okben och eventuellt andra frakturer i ansiktet samt utslagna tänder.

Strömsberg kommer att bistå med hjälp så gott det går förklarar sportchefen Rikard Birkehorn.

– Vi kommer stötta honom i det han går igenom. Och behövs det vittnen så var vi några hundra som såg vad som hände. Det var säkert hårda smällar hela matchen men inte på den här nivån. Fotboll ska spelas med boll, inte med knytnävarna, säger Rikard Birkehorn.

Genom vinsten i kvalmatchen med 2-1 håller sig Strömsberg kvar i fotbollens division två.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".