Uppsala får inomhushall för bandy

1:22 min

Den nya rödgröna majoriteten i Uppsala kommun ändrar nu inriktning på den kommande ombyggnaden av Studenternas idrottsplats - de har beslutat att bandyn ska få en inomhushall. 

Enligt det tidigare beslutet från den borgerliga alliansen har det varit meningen att bandyn skulle få hålla till utomhus på området, men nu har den nya majoriteten alltså beslutat sig för att bandyn ska få en inomhushall på Studenternas.

- Det är så att bandy numera är en inomhusidrott. Vill vi ha bandy i Uppsala i framtiden så måste vi se till att det finns en inomhushall med publikkapacitet, säger Miljöpartiets nya kommunalråd Rickard Malmström. 

Det var i våras som beslutet om Nya Studenternas togs. Beslutet innebär att en ny fotbollsarena ska byggas på området, med byggstart 2016 och med den nya arenan klar till 2019. Bandyn skulle också få hålla till på området, men på huvudarenan skulle bandyn bara kunna spela efter att fotbollssäsongen var slut, och skulle därför delvis få nöja sig med att spela sina matcher på en mindre sidoarena på området. Från bandyn kom protester och argument för att satsa på en inomhushall, om inte på Studenternas så i varje fall på någon annan plats i Uppsala. Nu klargör alltså det nya rödgröna styret att bandyn ska få en inomhushall och att den ska ligga på Studenternas:

- Ska man ha en modern arena med publik och som gynnar en stad så ska den ligga nära stadskärnan, säger Rickard Malmström.

Det blir lite dyrare än den plan som har legat fram till nu?

- Ja, alla satsningar kostar pengar. Men det är också så att det gagnar kommunen på många olika sätt att satsa på den här typen av verksamheter.

Blir det inte trångt att bygga en hall på området?

- Det blir trängre med en bandyhall än utan, men vår bedömning är att det finns utrymme för det här, säger Rickard Malmström (MP).