På äldreboendet Ärlinghem i Märsta kunde man klappa många sorters djur under onsdagen.

Hästar stövlade in på äldreboende i Märsta

"Det är fantastiskt"
5:26 min

Två arbetshästar klev rakt in på äldreboendet Ärlinghem i Märsta under onsdagen på husdjurens dag.

- Det är en fantastiskt fin dag och jag är jättetacksam att jag får vara här, säger Leif Elgenfors som bor på hemmet.

Han sitter i sin rullstol och klappar på hästen Lärka.

- Min far och farfar har haft hästar, så det väcker minnen, säger han.

Förutom hästar finns också hundar, marsvin, vandrande pinnar, fiskar och till och med ormar att klappa på husdjurens dag.

- Förra året hade vi också husdjurens dag och det var så väldigt lyckat så därför anordnar vi det igen. Kan vi inte komma till bondgården så får den komma hit istället, säger Anna Walther som är enhetschef på boendet.

- Alla som bor här ska få uppleva nya saker. Även om man är lite äldre så finns det fortfarande saker att upptäcka och minnas. Just med djur så minns man väldigt mycket, det är dofter, känslan, barndom och så som kommer tillbaka, säger Elin Kallström som också är enhetschef.

Dagen inleddes med att två stora arbetshästar promenerade in genom entrén där mycket folk hade samlats och sen genom nästa dörr ut på innergården där de sen fick stå och beta medan de boende kunde gå ut och klappa.

- Urhäftigt, det var maffigt med dessa arbetshästar, säger Anna Walther.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".