1 av 2
Ermine Khachatryan ledamot i landstingsfullmäktige för Socialdemokraterna/foto:Anders Prammefors/Sveriges Radio
2 av 2
Lars-Olov Fagerström administrativ direktör för landstinget/foto:Anders Prammefors/Sveriges Radio

Landstinget satsar på surfplattor istället för papper

"Vi är inte pionjärer kan man säga"
1:44 min

Från och med årsskiftet kommer ledamöter och ersättare inom landstingsfullmäktige att tilldelas surfplattor att jobba på och målet är bland annat att skära ner på landstingets papperskostnader. 

Övergången till surfplattorna för landstinget är beräknad att kosta cirka 800 000 kronor och då är bland annat själva inköpet inräknat. Satsningen rör sig om runt 170 surfplattor till alla ledamöter och ersättare inom landstingsfullmäktige och landstingets nämnder. Ett av målen med surfplattorna är att spara pengar genom att minska på pappersdistributionen inom landstinget.

– Jag tycker det är bra och vi har mött huvudsakligen positiva reaktioner men det har varit några frågetecken men dom hanterar vi konstaterar Lars-Olov Fagerström som är administrativ direktör på landstinget.


Övergången kommer att ske efter årsskiftet och surfplattorna kommer huvudsakligen att användas vid landstingsfullmäktiges sammanträden för att exempelvis begära ordet eller för att rösta i olika frågor.

– Alltså om man får handlingarna digitalt kommer det framförallt att bli mycket effektivare anser Ermine Khachatryan ledamot i landstingsfullmäktige för Socialdemokraterna i Uppsala län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".