1 av 4
Blodiga fingrar. Foto: Christina Jansson
2 av 4
Dallriga ögon. Foto: Christina Jansson
3 av 4
Använda plåster. Foto Christina Jansson
4 av 4
Christina med en söt spökmaräng. Foto: Christer Engqvist/SR

Läskigt gott till Halloween

P4 Morgons matinspiratör Christina Jansson passar på att laga otäck mat lagom till årets skräckhelg.

Blodiga fingrar
Dela korv i fingerlängd. Snitta tre snitt per fingerled. Stek korvarna och skär därefter bort en liten bit korv på plats för nageln. Sätt fast ett mandelspån som nagel. Servera med ketchup eller tomatsås som blod.

Använda plåster
Köp eller dela kex i lagom plåsterstorlek. Bred färskost över mittersta tredjedelen på plåstret. Stryk ut lite röd marmelad över färskosten.

Dallriga ögon
Hårdkoka ägg. Skär av toppen respektive botten och lägg med snittytan nedåt på en tallrik. Skiva urkärnade gröna oliver och skär loss en liten bit av äggen så att oliven passar in i hålet. Fyll mitten av oliven med något mörkt, t ex tapenade. Dra ut lite ketchup som blodådror över ögonvitan med hjälp av en potatissticka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".