Petter, Linnea och Kodjo leder #mh14. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Musikhjälpen

Programledarna för Musikhjälpen redo för Uppsala

Petter: Jag är en Uppsalavän
9:46 min

Nu är det avslöjat vilka de tre programledarna blir i årets Musikhjälpen, som sänds från Stora torget i Uppsala. Det blir Petter P-Lex Alexis Askergren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

Vad tycker du om programledarna? Kommer du engagera dig i #mh14?

– Jag tackade inte ja. Jag trakasserade mina chefer för att få göra det här igen, säger Kodjo Akolor, som gör sitt tredje år som programledare för Musikhjälpen.

De andra är debutanter som programledare i glasburen.

– Det känns väldigt kul och väldigt stort att få det här förtroendet. Det här handlar om att engagera hela Sverige att stoppa spridningen av hiv. Jag är väldigt taggad, säger Linnea Henriksson, som är artist i vanliga fall.

– Jag blev smickrad och glad. Det är väldigt kul att det är i Uppsala. Jag är en Uppsalavän, säger Petter Alexis Askergren, hiphopartist, som tidigare varit aktiv i Musikhjälpen genom att samla in pengar men nu alltså tar klivet in i buren "på riktigt".

Musikhjälpens insamling 2014 går till kampen för att stoppa spridningen av det livshotande viruset hiv. Varje dag smittas 6000 personer med hiv och en stor del av dem är under 15 år.

Tre kända programledare bor i en glasbur på Stora torget i Uppsala 8-14 december för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".