Tabletter (arkivbild). Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Äldresatsning ger landstinget Guldpillret

Landstinget i Uppsala län får tillsammans med sex andra landsting i mellansverige priset Guldpillret 2014. Landstingen i den så kallade Sjuklövern belönas för sitt arbete med medicinrekommendationer för svårt sjuka äldre personer.

Syftet med priset är att uppmuntra nya arbetssätt och metoder inom sjukvården.

 – Årets vinnare har tagit fram tydliga rekommendationer för att förbättra livskvaliteten hos våra allra svårast sjuka äldre genom att se till att de får de läkemedel som ger bättre hälsa samtidigt som olämpliga läkemedel tas bort. Syftet är en optimerad läkemedelsbehandling med mindre risk för läkemedelsrelaterade problem, något som är särskilt viktigt för denna patientgrupp säger Anders Öhlén, vd för Läkemedelsförsäkringen och juryns ordförande.

Bakom Guldpillret, som i praktiken är ett utbildningsstipendium, står Läkemedelsförsäkringen samt tidningarna Dagens Apotek och Dagens Medicin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".