Avgående polismästare Carin Götblad. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix.
Carin Götblad. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix.

Inget toppjobb till Carin Götblad

Det blir Dan Eliasson som blir ny rikspolischef och Mats Löfving som blir ställföreträdande rikspolischef, ett jobb som även Carin Götblad sökt.

I dag står det klart att Carin Götblad verkligen kommer att tillträda som chef för polisregion mitt efter årsskiftet. Fram till i dag har det varit oklart, för även om hon utsågs till regionchef för närmare ett år sedan, hade Carin Götblad även sökt jobb i den allra högsta polisledningen i Sverige. Men de jobben har i dag gått till andra sökande.

Rikspolischef blir Dan Eliasson, Försäkringskassans generaldirektör. Han har tidigare varit bland annat generaldirektör för Migrationsverket och haft chefsuppdrag på SÄPO. Eliasson, som är jurist i grunden, har sin examen från Uppsala universitet. Mats Löfving som i dag är länspolismästare i Stockholm, blir ställföreträdande rikspolischef.

Polisregion mitt kommer ha Uppsala som huvudord, och förutom Uppsala län ingår även Gävleborg och Västmanland. Carin Götblad har tidigare bland annat varit länspolismästare i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".