Sarah Dawn Finer sjunger Håkan Hellströms "Valborg" i Musikhjälpen 2013
1 av 5
Förra året sjöng Sarah Dawn Finer i Musikhjälpen-buren. Nu kan du bjuda på auktionen där hon sjunger på ditt bröllop - i buren i Uppsala!Foto: Simon Rosenqvist / Sveriges Radio.
Carolina Gynning med sin dotter. Foto: Hans Ericksson / Tidningen Mama
2 av 5
Carolina Gynning auktionerar ut babysim med sig själv och sin dotter. Foto: Hans Ericksson / Tidningen Mama
Therese Alshammar, Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Jennie Johansson, Jessica Eriksson. Foto: Privat
3 av 5
Lär dig crawlsim med Therese Alshammar, Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Jennie Johansson och Jessica Eriksson. Foto: Privat
Håkan Hellströms jeansjacka.
4 av 5
Jeansjackan som Håkan Hellström bar under sin spelning på Ullevi i somras.
Carina Berg och Christine Meltzer. Foto: Kanal 5
5 av 5
Carina Berg och Christine Meltzer. Foto: Kanal 5
#mh14

De hetaste auktionerna i Musikhjälpen

Vill du gifta dig i Musikhjälpen-buren? Vill du klä dig i Håkan Hellströms jacka? Det, och en hel del annat, kommer du att kunna bjuda på i auktionsväg i år!

Från och med måndag kommer du som privatperson att kunna starta egna auktioner. Läs mer om det här.

Auktionerna kommer att vara en viktig och stor del av Musikhjälpen även i år, där pengarna som auktionerna genererar går till kampen att stoppa spridningen av hiv.

Nu har en första laddning av auktioner kommit in! Och det är några riktigt, riktigt grymma grejer. De flesta auktionerna drar igång under #mh14-veckan men några startar redan den 5 december. Vad sägs exempelvis om:

  • Gift dig i Musikhjälpens glasbur! Söndagen 14 december får du och din partner chansen att ha bröllop i Musikhjälpens direktsändning. Vi utlovar kända bröllopsvittnen och Sarah Dawn Finer som sjunger sin låt ”Kärleksvisan” till er. OBS: Vill du bjuda på bröllopsauktionen? Läs detta först.
  • Håkan Hellström skänker jeansjackan som han hade på sig på sin rekordkonsert på Ullevi i somras, när det var över 69 000 personer i publiken.
  • Upplev en magisk yogadag på Aruba i Västindien med Instagram-stjärnan Yoga Girl. Resa ingår. 

Och här kommer ännu mer:

Roadtrip-experterna Carina Berg och Christine Meltzer är ert företags chaufförer för en dag. Och ser till att både paket, kunder och personal kommer fram till rätt adress. Kanske till och med i tid!   

Gå på babysim med Carolina Gynning och hennes dotter Adele. 
– Det är lätt att glömma bort hiv som epidemi och att man bara förknippar det med 80-talet trots att så många fortfarande är drabbade och drabbas varje dag! Känns bra att kunna vara med och bidra och jag ser fram emot att gå och babysimma med ett gäng härliga mammor och deras bebisar, säger Carolina Gynning.

Lär dig crawla med några av världens bästa simmerskor, bland andra Sarah Sjöström och Therese Alshammar.

Lars Lerin skänker sin målning ”Silver”.
– Hiv och aids har ju kommit lite i skymundan på senare år, så det är ju livsviktigt att stödja forskningen och se till att inte sjukdomen glöms bort. Jag hade själv vänner som dog i aids på 80-talet och känner igen mycket av det som Jonas Gardell berättar om i "Torka aldrig tårar utan handskar", säger Lars Lerin.

Unik LAN-kväll med Sveriges spelarelit och världsmästarna iDota 2. Vinnarna av auktionen spelar hemifrån i samma lag som Bummi, Dotaharen och världsmästarna Akke och Loda från Alliance som spelar inifrån glasburen. Matcherna kommenteras av Drayich.

En specialsignerad skiva av Elton John.

Lorentz har skänkt sin mystiska, vita ryggsäck fylld med personliga och exklusiva goodies.

En surfbräda signerad av artisten Mr Probz, som har haft en stor hit med låten ”Waves” i år.

Alina Devecerski auktionerar ut en dansklass.
– Jag vill göra nåt personligt tillsammans med Musikhjälpen och dansen har följt mej mer eller mindre hela livet. Jag har både jobbat med och undervisat i dans, främst hiphop. Det ligger mycket energi och kärlek i dansen och det är det jag tycker Musikhjälpen handlar om, säger Alina Devecerski.

Under sändningsveckan kommer publiken dessutom kunna ringa in och tävla om unika upplevelser, som exempelvis:

Bli intervjuad av Fredrik Skavlan i hans studio.

Få besök av Melissa Horn och Musikguiden i P3. De dyker upp i ditt vardagsrum och bjuder på en exklusiv spelning.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".