Bankomat, skimning. Foto: Pernilla Engström/Scanpix
Foto: Pernilla Engström/Scanpix

Märstaman misstänkt för kontokortsbedrägerier

En man från Märsta är misstänkt för en rad kontokortsbedrägerier. Han ska ha kommit över pengar och saker för över 300 000 kronor.

Mobiltelefoner, insektslampa, parfym, klockor - det är sånt som den misstänkte mannen enligt åtalet köpt med andra personers kontokort. 

Enligt åtalet är det elva olika personer som blivit av med sina kontokort. Åklagarens teori är att den huvudmisstänke mannen, eller någon av hans medarbetare, stått i närheten av de drabbade när de betalat med sina kort, kanske på restaurang eller café, och då sett den kod de slagit in. Senare ska den misstänkte på något sätt ha kommit över själva korten - och tagit ut pengar och handlat med korten.


Den huvudmisstänkte är misstänkt för bland annat elva fall av grovt bedrägeri, ytterligare en man är misstänkt för ett fall av grovt bedrägeri och en kvinna misstänks för penningtvätt. Sammanlagt ska de enligt åklagaren ha kommit över pengar och saker värda 342 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".