Saffranspannkaka. Foto: Christina Jansson
Saffranspannkaka. Foto: Christina Jansson

Saffranspannkaka i adventstid

P4 Morgons matinspiratör Christina Jansson inspireras av advent när hon lagar mat.

Anns saffranspannkaka

1,5 dl grötris

3 dl tunn grädde

7 dl mjölk

0,5 tsk salt 

1 msk smör


Koka risgrynsgröten på låg värme, 35-40 min. Rör om lite då och då och låt gröten svalna.

4 ägg
1 paket saffran
2 msk socker
1,5 dl sötmandel

Skålla och skala mandeln, hacka den fint. Rör ner ingredienserna i gröten och häll över i en stor smord ugnsform alt en liten långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30-35 min. Servera med lättvispad grädde och salmbärssylt (eller svartvinbär).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".