21-åring anhållen efter smitning

En 21-årig man har anhållits misstänkt för fredagens smitningsolycka i Knivsta då en 16-årig flicka skadades svårt. Vittnen såg hur bilen, en Mercedes körde på flickan, och efter ett intensivt spanings- och utredningsarbete kunde alltså en 21-åring och en 15-åring tas av polisen. 

15-åringen släpptes efter förhör, bilen var däremot fortfarande försvunnen men har nu hittats så polisen har gott hopp om att kunna lösa fallet. 21-åringen är misstänkt för smitning från trafikolycka, vållande till kroppsskada och olovlig körning eftersom han saknar körkort. Den 16-åriga flickan uppges vara svårt skadad och är kvar på Akademiska sjukhuset.
– Vi grep två unga pojkar men kunde senare släppa en av dem då han snarare är vittne till händelsen. Vi kommer snart ha ytterligare förhör med den andra pojken, säger Lars Eskhult, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.  

Det var vid 22.30-tiden på fredagskvällen som händelsen inträffade, vid korsningen Gredelbyvägen - Apoteksvägen. När polisen kom till platsen hade föraren försvunnit och under helgen har sökandet varit intensivt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".