Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis Askengren. Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio
Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Petter Alexis Askengren. Foto: Stefan Hesserud Persson/Sveriges Radio
#MH14

Peppad P3-trio redo för Musikhjälpen

Hör programledarna Petter, Kojo och Linnea inför inlåsningen
4:56 min

Nu är det bara timmar kvar till årets upplaga av Musikhjälpen i P3 drar igång direkt från Stora torget i Uppsala. P4 Uppland har träffat den peppade programledartrion Petter Alexis Askergren, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson som snart ska låsas in. #mh14 @musikhjalpen

Artisten Petter Alexis Askergren, mer känd som Petter, berättar att han inte har förberett sig på något särskilt vis.

-Jag är väldigt taggad. Det är inte så att jag tänker att det här blir svinjobbigt. Jag tänker att det här ska bli kul. Det är en stor utmaning, säger Petter.

Linnea Henriksson har packat med lite särskilda saker som hon tror att hon kommer att behöva.

-Mycket varma kläder, för man kommer blir frusen av att ha ganska låg energi och inte äta så mycket. Man kommer ju egentligen bara dricka. Jag har packat med bra hörlurar som stänger bort oljud på nätterna så att man får nån sömn, säger Linnea Henriksson.

Att förbereda sig rent mentalt har varit svårt. Men Linnea Henriksson har lyssnat på veteranen Kodjo Akolors råd.

-Håll upp händerna och åk med. Det blir roligare då. Jag tror det är det enda man kan göra, säger Linnea Henriksson och skrattar.

Kodjo Akolor har varit instängd i Musikhjälpens bur tidigare. Sömnen är viktig, anser han.

-Just att ha ett par ordentliga rediga hörlurar som stänger ut allt ljud, för vi bor ju en meter i från där vi jobbar. Det är väl sömnen som kan bli jobbig och sen maten. Men man vänjer sig. Framför allt är vi alla här för att påverka och hjälpa och peppa folk till att vara med och bidra till Musikhjälpen. Det är det man tar med sig och det är det som håller en uppe när det blir som tyngst, säger Kodjo Akolor.

I kväll 22.00 blir trion inlåsta i glasburen. Följ det hela på plats på Stora torget, direkt i P3, på SVT eller här på sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".