Vi i Femman logga.
Vi i femman

Åtta klasser klara för Vi i femman

Den här tisdagen kommer bli speciell för några skolklasser i Björklinge, Enköping, Knivsta och Uppsala. Nu är nämligen uttagningen till 2015 års upplaga av den klassiska tävlingen Vi i femman klar.

Vi i femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Programmet har firade 50 årsjubileum och är nu inne på sin 52:a säsong.  Det allra första Vi i femman sändes i radio den 11 september 1963.

Intresset för Vi i femman har varit rekordstort i år. Nyligen bänkade sig hela 73 864 barn för vara med i uttagningstävlingen.  Det är mer än 2 000 elever fler i år och det är det högsta antalet sedan hösten 2005.

Det som nu väntar för de uttagna femteklasserna i årets tävling är stenhård träning inför den första lokala kvartsfinalen i januari. Den 30 mars står det klart vilken klass som är bäst i landet. Riksfinalen sänds i SVT Barnkanalen den 30 mars.  

I Uppsala län är följande klasser uttagna:

Enköpings kommun
Rombergaskolan, klass 5B  

Knivsta kommun           
Thunmanskolan, klass 5B    

Uppsala kommun
Luthagens skolor, klass 5C2
Ångelstaskolan, klass 5B    
Danmarks skola, klass 5A
Hågadalsskolan, klass 5A
Björklinge skola 2, klass 5C   
Sunnerstaskolan, klass 5B             

Allt om Vi i femman Uppland


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".