Christinas dadlar. Foto: Christina Jansson
Christinas dadlar. Foto: Christina Jansson

Fyllda dadlar till glöggminglet

Christina bjuder på julens sötaste och mest energifyllda naturgodis. Fyll dadlarna med mandel eller ost, eller linda dem i bacon.

Fyllda dadlar 1
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla in en sötmandel i mandelmassa och stoppa in i dadeln. Stäng igen dadeln och doppa i mörk choklad som fått smälta i vattenbad. Låt stelna.

Fyllda dadlar 2
Skär ett längsgående snitt i en färsk dadel. Pilla ut kärnan. Rulla en boll av roquefortost (blåmögelost) och stoppa in i dadeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".