Knivsta station (arkivbild). Foto: Cathrin Reth/SR.
Knivsta station (arkivbild). Foto: Cathrin Reth/SR.

Tågstopp i Knivsta och Märsta även de kommande åren

"Lite tveksamt är det när det gäller framtiden"
1:06 min

SJ:s tåg kommer fortsätta stanna i Knivsta och Märsta även 2016.

Enligt politiker och kollektivtrafikföreträdare från länet har det funnits planer hos SJ att inte stanna i bland annat Knivsta i framtiden. Men nu säger SJ alltså att tågen kommer att fortsätta att stanna i alla fall fram till 2016. Det säger Johan Wadman på Upplands Lokaltrafik som fick beskedet från SJ.

– Vi har hört olika idéer från SJ tidigare om den framtida tågtrafiken och då har det diskuterats olika alternativ för 2016 vad gäller uppehållen, där det här alternativen har funnits med, säger han.

Kan man räkna med att beskedet om att inte ta bort stoppen kommer hålla i sig?

– Jag har fått beskedet från SJ att när det gäller tidtabellen 2016 så kommer den inte att ha någon större förändring jämfört med 2015. Och då innebär det att stoppen med SJ:s tåg i Knivsta och Märsta kommer vara kvar. Så det känner vi oss trygga med.

Skulle du själv känna dig trygg att köpa hus i Knivsta och att det kommer finnas en tågstation där SJ stannar?

– Lite tveksamt är det när det gäller framtiden efter 2016. nu vet vi att det här gäller 2016, men sedan vad som händer 2017 och framåt det känner ju inte vi till, säger Johan Wadman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".