Musikhjälpens studio på Stora torget i Uppsala plockas ned Foto: Filip Annas/P4 Uppland
1 av 2
Musikhjälpens studio på Stora torget i Uppsala plockas ned Foto: Filip Annas/P4 Uppland
Stora torget återfår sitt vanliga utseende Foto: Filip Annas/P4 Uppland
2 av 2
Stora torget återfår sitt vanliga utseende Foto: Filip Annas/P4 Uppland

Musikhjälpen plockas ned

"Uppsala har definitivt hamnat på Musikhjälpens karta"
4:20 min

Efter 144 timmars direktsänd radio och 30,4 miljoner i insamlade pengar till att stoppa spridningen av HIV är det dags för att nedmontera glasburen på Stora torget.

-Vi plockar ned allting. Det är både skönt och lite tomt för vi har haft så kul här hela veckan, säger Tomas Olsson produktionsledare för Musikhjälpen.

Känns det att det är "dagen efter"?

-Ja det kan man lugnt säga. När man vaknade i morse och det duggregnade tänkte jag att det inte är det här man vill göra. Men det är ju inte storm så det är okej, fortsätter Tomas Olsson

På Uppsala citysamverkan är man nöjd med hur evenemanget påverkat Uppsala som stad.

-Jag är jätte glad och otroligt stolt att Uppsala har levererat, men man känner sig lite sentimental, säger Lisa Thörn från Uppsala Citysamverkan.

Hur har det märkts i staden att Musikhjälpen har varit här?

-Bara reaktionerna och att det är så mycket folk på stan gör att det skapar en feststämning. Det är en otroligt positivitet och det tror jag att man ska ta med sig och behålla. Den känslan är jätte viktig för vi vill ju att stadskärnan ska leva 24 timmar om dygnet och det har den verkligen gjort nu i 144 timmar, säger Lisa Thörn på Uppsala citysamverkan.

Filip Annas
filip.annas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".