Ung man knivskuren i Uppsala

Uppsalapolisen: Han attackerades och jagades
1:30 min

Den 21-åring som knivskars i natt i Uppsala blev attackerad och jagad av flera personer, enligt polisen. Han fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset, men klarade sig utan livshotande skador.

Mannen upptäcktes vid korsningen S:t Olofsgatan/Botvidsgatan i Uppsala vid 4-tiden på natten av en taxichaufför. Händelsen utreds som mordförsök.

Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström säger så här om vad som hände:

– 21-åringen blev attackerad vid Kvarntorget av ett antal personer. Han blev sen jagad St:Olofsgatan ner. En taxichaufför ser vad som händer vid Kvarntorget och följde efter. Nu ska vi förhöra ett stort antal personer under dagen. Men motivet är fortfarande oklart.

Vet ni något om varför det hände?

– Vi har fått en viss bild av vad som möjligen kan ligga bakom. Men eftersom vi befinner oss i ett tidigt utredningsskede kan vi inte gå in på några detaljer. Men vi har anledning att tro att de inblandade känner varandra, kanske ytligt.

Hur mår 21-åringen som blev knivskuren?

– Polisen har genomfört ett förhör med honom. Han mår väl efter omständigheterna ganska bra.

Hur går polisen vidare nu?

– Vi har ett stort antal poliser som är i gång med förhör. Vi gör tekniska undersökningar. Så det är ett omfattande utredningsarbete i dag.

Platsen är avspärrad av polisen som också knackar dörr i området för att försöka hitta vittnen. Men ingen gärningsman är gripen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".