Byggjobbare misshandlades grovt

Flera män dömdes idag för grov misshandel, hot och stöld i Knivsta. Offren bands, misshandlades och hotades bland annat med våldtäkt.

Det var i november i år som de två byggnadsarbetarna fick besök i sin tillfälliga bostad vid Forsby Säteri i Knivsta kommun av fem arbetskamrater. Gärningsmännen krävde en pant för en påstådd skuld. De slog sina offer och kastade en stol på en av dem. Nästa dag kom de på besök igen, band fast sina offer och slog dem med stolsben. Det hela pågick i ungefär 30 minuter och spelades in med mobiltelefon av ett av offren.

Enligt åklagaren försökte en av gärningsmännen också våldta sitt offer med ett avbrutet spadskaft. Men rätten menar att det inte går att utesluta att gärningsmannen endast ville skrämmas och ogillar därför den delen av åtalet. Två av männen som är i 30-årsåldern döms för grov misshandel till fängelse i tio månader. Det ligger under minimistraffet vilket tingsrätten förklarar med att de samtidigt döms till utvisning ur landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".